• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Certificering

Met onze eigen afdeling QESH in huis behouden wij continu controle over onze interne processen. De nauwe samenwerking van QESH met afdelingen als Inkoop, R&D en Productie zorgt ervoor dat wij de voedselveiligheid zo hoog mogelijk kunnen houden om onze kwaliteit te borgen. Wij stellen strenge eisen aan onze leveranciers en hanteren een strikte ingangscontrole op onze grondstoffen. Door met monsters en offertes al productspecificaties mee te sturen is direct helder welke ingrediënten zijn gebruikt en aan welke kwaliteitsnormen wordt voldaan. 

Wij voldoen aan alle Europese wetgevingen omtrent voedselveiligheid, arbeid en milieu en zijn gecertificeerd volgens het GFSI goedgekeurd systeem BRC.
Bresc is in het bezit van het BRC level A certificaat, waarmee wij voldoen aan de hoogste eisen binnen kwaliteitssystemen.
Bresc is getoetst tegen de BRC versie normen die de volgende zaken omvatten:

  • Het kwaliteitssysteem wordt gedragen door het management en de directie.
  • Het voedselveiligheidsplan: in het HACCP-plan beschreven en onderbouwd.
  • Het voedselveiligheid- en kwaliteitsmanagementsysteem is goed gedocumenteerd en beheerd. Daarnaast is aantoonbaar gemaakt dat het systeem werkt en up-to-date wordt gehouden.
  • Het personeel: alle medewerkers zijn getraind en opgeleid zodanig dat ze bij afwijkingen de juiste acties ondernemen om de voedselveiligheid te kunnen waarborgen.
  • De vestiging: het proces en de locatie zijn zodanig ingericht dat contaminatie vanuit omgeving wordt voorkomen.
  • Productbeheersing: vanaf de ontwikkeling bij R&D tot de productie is de verpakking geschikt voor de af te vullen producten.
  • Procesbeheersing: met behulp van procedures en instructies zorg dragen en aantoonbaar maken dat de procesvoering voldoet aan de gewenste kwaliteitskenmerken in overeenstemming met het HACCP voedselveiligheidsplan.

Deze A-status verwacht dat Bresc, op ieder willekeurig tijdstip en onder alle condities, aan de hoogste voedselveiligheidseisen kan en moet voldoen. Hiermee tonen wij aan dat deze twee onderdelen zeer belangrijk zijn in ons beleid en structureel door onze QESH afdeling wordt gemonitord. 

Daarnaast mogen wij door ons Skal certificaat volgens biologische/organic werkwijze produceren.
De laatste jaren is de vraag naar biologische producten in de gastronomie en institutionele sector zeer gestegen. De regels en controle omtrent biologische productie zijn zeer streng en de afgifte van het keurmerk vanuit de instantie Skal geeft aantoonbare betrouwbaarheid weer van de biologische sector. Bresc is Skal gecertificeerd. 

Onze ervaring met verschillende databases zoals PS Foodservice, GS1 en Foodscore is zeer ruim en wij hebben daarvoor onze eigen specialisten in huis.

‘Wij dragen zorg voor het vertrouwen van onze klanten in Bresc producten.’ 

Enny Sloesen, Erik van Mil, Imanda Zieverink, Geertje Guldemond, Arende Wink en Linda Hakvoort
QESH Bresc

Certificering