• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Foodpairing

Foodpairing is een innovatieve manier om mondiale smaken van producten met elkaar te combineren en het out of the box denken te stimuleren. Deze tool gaat uit van het gegeven dat producten uit heel veel smaakmoleculen bestaan, ieder met zijn eigen profiel. Deze worden aan de hand van wetenschappelijke analyses vastgesteld. Naarmate het profiel van een product meer overeenkomt met het profiel van een ander product wordt de match beter. Om de overeenkomsten en combinaties van producten aan te duiden wordt er gebruik gemaakt van de zogeheten Foodpairing trees. Hoe dichter de producten bij het centrum komen hoe beter de combinatie. 

Naast de knoflook gehakt, de geroosterde, de zwarte en de standaard knoflookpuree zijn ook de thai red curry, de tikka masala, de madras curry, de rode peper-, de gember-, de citroengras-, de paprika- en de mierikswortelpuree reeds opgenomen in deze database. Met inspiratie vanuit de Foodpairing tree is het aan de professional om de juiste verhoudingen in combinaties te vinden en daarmee zijn eigen handtekening te zetten onder zijn gerechten. Voor inspiratie en creatie zie www.foodpairing.com. 

Garlic puree tree

Chopped garlic tree

Black garlic tree

Roasted garlic tree

Thai red curry

Tikka masala

Madras curry

Red chilli puree

Ginger puree tree

Lemongrass puree tree

Grilled bell pepper puree tree

Horseradish puree tree

 

Foodpairing