• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

donderdag 21 maart 2019

Tegenwoordig beperkt de (thuis)keuken zich niet tot de landsgrenzen, maar gaat zij daar ver overheen. De hele wereld fungeert als inspiratiebron. De laatste jaren is de vraag naar de etnische keuken sterk gestegen, te zien is in de Thaise, Japanse, Texmex en Peruaanse trends. Lokale gerechten vertaalt naar internationale concepten.

Lees verder >

vrijdag 15 maart 2019

Bresc inspireert en faciliteert de culinaire professional. Zo ook afgelopen maand bij het Scala College in Middelburg, waar een masterclass knoflook op het programma stond. Eerstejaars studenten van de koksopleiding konden rekenen op een inspirerende middag, gegeven door onze culinair adviseur Jeroen de Zwart.

Lees verder >

donderdag 21 februari 2019

De komende tijd is Bresc weer flink op pad om de foodwereld te inspireren! Naast een aantal demo's en inspiratiesessies, staan er ook drie interessante beurzen op de planning: Internorga, Horecabeurs Goes en de Noord-Hollandse Horecabeurs.

Lees verder >

donderdag 07 februari 2019

Tijdens de Horecava 2019 presenteerden wij vol trots onze zes nieuwe producten met tal van toepassingsmogelijkheden. Van vers gehakte knoflook, ui en sjalot tot een vernieuwing van onze groene- en zwarte olijventapenade en de nieuwe smoked garlic puree. Ieder product is met zijn unieke eigenschappen een perfecte aanvulling op ons assortiment koelverse knoflook- en kruidenproducten.

Lees verder >

dinsdag 08 januari 2019

Ook dit jaar staat Bresc op de Horecava, na een lange voorbereiding staat de imposante stand en is het eindelijk zo ver, Met het hele team van Bresc waaronder onze culinaire adviseurs, sales, R&D en marketing presenteren we het thema Vega(n). Een speciale gebeurtenis want er wordt een nieuwe serie producten onthuld, namelijk de freshly chopped serie.

Lees verder >

maandag 15 oktober 2018

Met trots kunnen we melden dat het kantoor van Bresc is verhuisd naar een nieuwe locatie in Werkendam. De komende weken worden alle productielocaties van Bresc stap voor stap verhuisd naar de nieuwe locatie. Het nieuwe pand bevat onder andere een inspiratiekeuken 'Brescuisine' voor klanten en relaties, waar inspiratie en kennisdeling over de laatste gastronomietrends en ontwikkelingen in de voedingssector centraal staan.

Lees verder >

donderdag 23 augustus 2018

Wij feliciteren de Riverland Smokers met de titel 'Nederlands Kampioen culinair barbecueën’. We zijn bijzonder trots op het team en op het feit dat er diverse Bresc-producten zijn meegenomen in de gerechten. Bresc biedt de goede basis voor elk gerecht!

Lees verder >

maandag 09 juli 2018

Bresc bouwt aan een compleet nieuw bedrijfspand op de Kop van Brabant in Werkendam. Vanaf heden is ook de omliggende grond van de nieuwbouw gekocht waardoor de gehele kavel in totaal 5 hectare beslaat. Hiermee kan Bresc, als sterk groeiend bedrijf, de komende decennia blijven uitbouwen op de Kop van Brabant.

Lees verder >

maandag 07 mei 2018

Afgelopen vrijdag was het feest bij ons nieuwe, nog in aanbouw zijnde, pand in Werkendam. Samen met aannemer Aan de Stegge hebben wij de wind & waterdicht oplevering van de nieuwbouw gevierd. De medewerkers van Bresc werden rondgeleid door alle ruimtes in het nieuwe pand. De bouw gaat als een speer! Eind dit jaar staat de oplevering gepland.

Lees verder >

dinsdag 17 april 2018

Als je zegt dé koelverse knoflook- en kruidenspecialist te zijn binnen de Europese gastronomie kunnen niet alleen je smaken kwalitatief en constant zijn; kwaliteit moet te allen tijde gewaarborgd zijn. Met onze eigen QESH afdeling in huis hebben wij continue controle en grip op de processen binnen de keten. Dit is dan ook de reden dat wij niet alleen hoge eisen stellen aan ons interne kwaliteitsproces, maar deze kwaliteit ook verwachten van onze grondstofleveranciers.

Lees verder >

zondag 01 april 2018

Bresc heeft vanaf heden een zestal nieuwe producten in haar assortiment. Speciaal ontwikkeld aan de hand van de laatste foodtrends en passend bij de moderne gastronomie.

Zoals de Mexicaanse salsa, die past in het concept streetfood. Van garnering op broodjes hamburger of hotdog, tot de klassieke wijze van serveren bij gegrilde vis of vlees. Of juist de zoetzure cherrytomaten, een uniek product dat aansluit bij de trend ‘inmaken’ en gezonde garnituur. Juist door te werken met een zoetzure marinade zijn de tomaatjes de ideale smaakmaker in salades, waarbij de kruidige marinade te gebruiken is al dressing.

Lees verder >

dinsdag 06 maart 2018

Om onze producten te verbeteren en om van de ontwikkelingen binnen de foodwereld te kunnen proeven willen we altijd met onze klanten in contact blijven. We vinden het dan ook belangrijk dat onze klanten aan het woord komen. In de rubriek ‘in de keuken’ vind je, binnen verschillende disciplines zoals restaurantkeukens, concepten en hotels, de verhalen van Bresc gebruikers. 

Lees verder >

woensdag 28 februari 2018

Het hele jaar door staat Bresc op verschillende beurzen en demo's om de culinaire professional te informeren en inspireren op verschillende gebieden. Zo was ons team de afgelopen maanden aanwezig op de Horecava (Amsterdam), HorecaEventTT (Assen), samen met Beemster Garlic op de Fruit Logistica (Berlijn) en Transgourmet (Berlijn).

Lees verder >

maandag 05 februari 2018

De bouw van het nieuwe pand in Werkendam is maandagmiddag officieel van start gegaan met het slaan van de eerste paal in de grond. Bij deze gelegenheid waren ook de medewerkers van Bresc aanwezig. Afgelopen januari heeft Bresc het stuk grond gekocht. Eind 2018 staat de oplevering van het gebouw gepland.

Lees verder >

donderdag 18 januari 2018

Knoflook in vele soorten, smaken en toepassingen. Bresc staat dit jaar samen met haar knoflookleverancier Beemster Garlic op de Fruit Logistica in Berlijn om u kennis te laten maken de vele variaties in knoflook.

Bresc is de koelverse knoflookspecialist die de vertaalslag maakt van de verse bol naar de koelverse convenience oplossing. Dit in de vorm van purees, plakjes en gehakte knoflook. Hierbij spelen thema’s als herkomst en smaak een belangrijke rol.

Lees verder >

woensdag 17 januari 2018

De Horecava 2018 zit er weer op. Iedereen die onze stand heeft bezocht: bedankt! Wij hopen weer heel veel bezoekers culinair geïnspireerd te hebben. Wij vonden het een spetterend succes en een goede start van het nieuwe jaar!

Tijdens de Horecava hebben wij verschillende gerechten gepresenteerd. Benieuwd naar de recepten? Bekijk ze op Bresculinair.nl: Taco el pastor, Tom kha kai, Cajun hotdog, Mezze bloemkool couscous en de Pita soutzouki.

Lees verder >

dinsdag 19 december 2017

Een nieuw jaar met nieuwe culinaire kansen! Bresc begint het jaar goed met de presentatie van haar nieuwe producten in een geheel nieuwe stand op de Horecava in Amsterdam. Dompel je onder in de wereld van streetfood!

Ook volgend jaar kan de culinaire professional van 8 t/m 11 januari kennismaken met de laatste trends, nieuwste producten en moderne inspiratie voor de gastronomie. Om de gastronomiekeuken te inspireren met producten die passen in de laatste trends op kookgebied introduceert Bresc haar nieuwe assortiment voor 2018. Van Mexiaanse salsa’s tot een vijgen- en dadeltapenade en onze nieuwe gehalveerde cherry tomaten op zoetzuur. Ontdek het op onze nieuwe stand.

Lees verder >

woensdag 06 december 2017

Bresc is de koelverse knoflook- en kruidenspecialist, gericht op de Europese foodprofessional. We hebben meerdere afdelingen in huis zoals R&D, Inkoop, QESH en Marketing – Communicatie. We zijn momenteel verdeeld over verschillende locaties in Sleeuwijk en Giessen. Met ruim 80 medewerkers zijn we behoorlijk uit ons jasje gegroeid.

Daarom gaan wij bouwen aan een nieuw pand op een nieuwe locatie. Samen met de architect RoosRos en aannemer Aan de Stegge hebben we het project vormgegeven en is vanaf vandaag een stuk grond in Werkendam onze nieuwe ‘stek’.

Lees verder >

maandag 04 december 2017

Ook in het nieuwe jaar staat Bresc weer op verschillende beurzen en demo’s. Graag informeren en inspireren wij de culinaire professional op verschillende gebieden.

Van 8 t/m 11 januari 2018 vindt de Horecava in Amsterdam plaats. Dit jaarlijks terugkerende evenement is dé ontmoetingsplaats voor de gastronomie. Vier dagen lang kun je volop proeven, beleven, netwerken en ideeën uitwisselen. Bezoek onze nieuwe stand en maak kennis met de wereld van de streetfood! Proef onze authentieke smaken uit onder andere Griekenland, Amerika, Thailand en Noord-Afrika in een hip nieuw jasje.

Lees verder >

maandag 23 oktober 2017

Dit jaar zal Bresc deelnemen als partner aan de 3e editie van de Inspirational by Rational dagen als dé koelverse knoflook- en kruidenspecialist. Op 6 en 7 november aanstaande brengen we onze kennis en ervaring in bij de verschillende demonstraties en masterclasses. We zijn uiteraard aanwezig met een groot scala van onze producten. Behalve dat we hierover uitleg geven, kan er natuurlijk ook geproefd worden. Hiermee geven we graag een kijkje in de koelverse keuken van Bresc en wat er allemaal mogelijk is met onze producten.

Lees verder >

donderdag 05 oktober 2017

Op maandag 30 oktober zal in de Hanos Eindhoven in samenwerking met Bresc, Bussing Brood en Salomon Foodworld een inspirerende sessie verzorgd worden rondom het thema ‘Make room for lunch’. De sessie start om 10 uur.

Het doel van deze dag is om de culinaire professional te inspireren en te laten zien wat er mogelijk is rondom het thema lunch. Hierbij laten we zien dat er meer te halen is uit brood. Van culinaire creaties en smaakcombinaties, tot onderwerpen als rendement, kostprijs, en omzet maken met brood. Daarnaast is brood een product met een verhaal waarmee je jezelf kunt onderscheiden.

Lees verder >

vrijdag 04 augustus 2017

Bresc is te vinden op verschillende beurzen en demo’s. Op 17 en 18 september is de CHEF-SACHE in Düsseldorf, waar we onze culinaire inspiratie zullen delen. Deze beurs is een hoogstaand netwerkplatform voor de internationale gastronomiebranche. We zullen in gesprek gaan met bezoekers over onder andere trends, marktwerking, nieuwe smaken en producten.

Naast de CHEF-SACHE zijn we ook te vinden op Gastvrij Rotterdam op 18 t/m 20 september. In deze 5e editie van de horecavakbeurs wordt een zo compleet mogelijk Nederlands horecaplatform neergezet. Wij zijn erbij om de culinaire professional te inspireren en informeren.

Lees verder >

donderdag 27 juli 2017

Om onze producten te verbeteren en om van de ontwikkelingen binnen de foodwereld te kunnen proeven willen we altijd met onze klanten in contact blijven. We vinden het dan ook belangrijk dat onze klanten aan het woord komen. In de rubriek ‘in de keuken’ vind je, binnen verschillende disciplines zoals restaurantkeukens, catering en hotels, de verhalen van Bresc gebruikers. 

Lees verder >

donderdag 06 juli 2017

Voor iedere teler welbekend: de oogsttijd, dé drukste tijd van het jaar. Vanaf het moment dat het plantgoed in de grond gaat wordt er reikhalzend uitgekeken naar het moment van oogsten. De bijzondere Beemsterbollen met hun karakteristieke milde smaak en frisse uiterlijk zijn uitsluitend vers te verwerken! Door dit onderscheidend vermogen zijn de spierwitte bollen met fris groene stengels zeer geliefd. De bollen worden met speciale bewaartechnieken zolang mogelijk vers gehouden en zijn daarom extra lang vers verkrijgbaar.

Lees verder >

maandag 24 april 2017

Als je zegt dé koelverse knoflook- en kruidenspecialist te zijn binnen de Europese gastronomie kunnen niet alleen je smaken kwalitatief en constant zijn; kwaliteit moet te allen tijde gewaarborgd zijn. Met onze eigen QESH afdeling in huis hebben wij continue controle en grip op de processen binnen de keten. Dit is dan ook de reden dat wij niet alleen hoge eisen stellen aan ons interne kwaliteitsproces, maar deze kwaliteit ook verwachten van onze grondstofleveranciers.

Lees verder >

maandag 03 april 2017

Bij de ontwikkeling van onze producten gaan wij uit van authentieke, pure smaken, optimaal gebruiksgemak en constante kwaliteit. Wij laten ons inspireren door de culinaire professional. Altijd op zoek naar nieuwe smaaksensaties, nieuwe concepten en verschillende toepassingsmogelijkheden om op meerdere niveaus binnen de gastronomie de chef behulpzaam te zijn. Van enkelvoudige kruiden en knoflook tot verfijnde kruidenmelanges en ready-to-use oplossingen.

Lees verder >

woensdag 29 maart 2017

Op 27 en 28 maart was dit jaar de derde editie van het Vers Inspiratie Platform (VIP) te Houten. Er waren diverse inspiratiezones, stands en activiteiten ingevuld door de deelnemers waarin zij onder andere de laatste trends op BBQ gebied lieten zien. Het doel van het Versplatform is het verbeteren van de lokale positie van vershelden.

Een vers product dat is waar het allemaal om gaat op het VIP event. Traiteurs uit heel het land komen inspiratie opdoen om hun producten op een innovatieve, maar authentieke manier in de markt te brengen.

Lees verder >

woensdag 08 maart 2017

Bij de ontwikkeling van onze koelverse producten gaan we altijd uit van authentieke smaken, constante kwaliteit en gebruiksgemak. Met een team van enthousiaste culinair adviseurs laten we onze producten aan de gastronomie zien door middel van: inspiratiesessies, receptenkaarten en persoonlijke bezoeken. Juist het gesprek met de chefs helpt ons beter te kunnen ontwikkelen. Om de vertaalslag naar de chef te maken voeren we het culinaire platform bresculinair.nl waar allerlei inspiratie te vinden is voor onze hoofdingrediënten knoflook, gember en citroengras.

Lees verder >

vrijdag 13 januari 2017

Hét horeca evenement om het jaar vol culinaire inspiratie te beginnen: de Horecava. Vier dagen lang zijn bijna 63.000 horecaprofessionals op zoek naar trends, innovatieve producten en ontmoetingen met bedrijven en collega standhouders die hun producten en diensten aanbieden. Persoonlijke ontmoetingen en inspiratie staan dan ook centraal op de 50.000 m² beursvloer die de Horecava beslaat.

Lees verder >

maandag 12 december 2016

Kerst, de fijnste tijd van het jaar, zoals één van de vele liederen over de kerstperiode luidt. Maar is dit ook voor iedereen het geval? Menig kok kan zijn creativiteit te buiten gaan met het bedenken van de heerlijkste culinaire creaties, kerst is dé tijd van het jaar om over de top te gaan. Om je gasten een warm en voldaan kerstgevoel te geven. Maar dan, de uitvoering. Met overvolle restaurants en de natuurlijke drang van de chef om altijd kwaliteit te leveren biedt Bresc de koelverse oplossing.

Lees verder >

dinsdag 29 november 2016

Zo omschrijft de Horeca Expo Gent de grootste totaalbeurs voor de horecasector en grootkeukens. Dit hebben wij ook zeker zo ervaren op 20 t/m 24 november 2016. Met meer dan 650 exposanten heeft ook Bresc deelgenomen aan het ontvangen van ruim 50.000 professionele bezoekers. De Expo Gent staat garant voor een unieke beleving en heeft een plek voor allerlei kwalitatieve, innovatieve, maar vooral authentieke spelers binnen de top van het horeca segment. Dit jaar stond de beurs in het teken van good vibes in de horecasector, ‘it’s about happiness’. 

Lees verder >

maandag 07 november 2016

De Franse chef Georges Pralus had in 1974 waarschijnlijk nooit verwacht dat zijn sous vide techniek, letterlijk vertaald ‘onder vacuüm’, ook nog in 2016 een populaire techniek zou zijn. Sous vide is het langzaam garen van vacuüm getrokken producten in een warm waterbad. 

Voordelen van deze techniek zijn onder andere: langere houdbaarheid, het gekruide vlees, vis of gevogelte heeft langer de tijd om op smaak te komen en tijdsbesparing doordat veel al van te voren voorbereid kan worden.

Lees verder >

vrijdag 14 oktober 2016

‘Passie en inspiratie’, deze woorden vatten de inspiratiedag van 10 oktober bij de Hanos te Delft goed samen. Ongeveer 25 deelnemers, uit allerlei hoeken van de culinaire branche, namen deel aan deze lunch. Met de insteek om te informeren en inspireren hebben onze culinair adviseurs ‘live’ voor de gasten gekookt. Met producten van Bresc en brood van Bussing en Molco hebben we laten zien wat voor variaties er allemaal mogelijk zijn met brood.

Lees verder >

maandag 19 september 2016

Een 25-jarig jubileum is een mijlpaal, een moment om bij stil te staan en om trots op te zijn. Wat in 1991 begon met het kweken van slakjes is uitgegroeid tot een bedrijf met een eigen productie en meerdere disciplines als marketing, R&D en QESH in huis. Het begrip koelvers wordt steeds meer op de kaart gezet en dit doen we samen.

Een belangrijk feit in de geschiedenis van Bresc is de gepassioneerde werkethiek van onze mensen. 

Lees verder >

maandag 12 september 2016

Ook dit jaar zullen er verschillende afdelingen van Bresc op nationale en internationale beurzen en demo’s staan om u te inspireren en informeren. We beantwoorden graag uw vraagstukken en laten u kennismaken met onze producten. Onze koks zullen het culinaire aspect neerzetten door met onze koelverse producten inspirerende gerechten te bereiden. Daarnaast willen we u vanuit de afdeling marketing en R&D op de hoogste stellen van de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van gastronomie. 

Lees verder >

vrijdag 09 september 2016

Op 10 oktober zal Bresc in samenwerking met broodspecialisten CSM Molco en Bussing Brood een inspiratiedag verzorgen rondom het thema ‘Make room for lunch’.
Dit zal plaatsvinden van 12.00 uur tot 15.00 uur bij de Hanos in Delft. 

Het doel van de dag is om de culinaire professional te inspireren en te laten zien dat er meer te halen is uit brood. Van culinaire creaties en smaakcombinaties, tot onderwerpen als rendement, kostprijs, en omzet maken met brood. Daarnaast is brood een product met een verhaal waarmee je jezelf kunt onderscheiden.

Lees verder >

woensdag 07 september 2016

Als je kiest voor het bouwen aan relaties en vertrekt vanuit partnerships, is het belangrijk om voldoende service te kunnen bieden. Daarom is sinds augustus ons sales team versterkt met Andy Cuijpers, account manager industrie.

Op jonge leeftijd wist hij al dat hij graag kok wilde worden. Met zijn voorliefde voor food en een flinke dosis creativiteit heeft hij vele jaren als kok gewerkt. Na de koksopleiding heeft hij een jaar internationaal als chef gewerkt. 

Lees verder >

dinsdag 06 september 2016

Naast service en gastvrijheid vinden we het belangrijk dat onze relaties goed worden onderhouden. Daarom wordt Bresc sinds juni versterkt door onze nieuwe sales manager Aart de Geus. 

Met zijn voorliefde voor eten en mooie ingrediënten heeft de foodwereld Aart altijd al aangetrokken. Aart is zijn carrière binnen een hele andere sector begonnen, maar kwam al snel in de voeding terecht en wel als verkoper binnen de bakkerijbranche. 

Lees verder >

maandag 05 september 2016

‘Wat begon met een slakkengang, zit nu in een sneltreinvaart’

Een zilveren jubileum! Een gebeurtenis waar we trots op zijn. Dit wordt dan ook deze maand uitgebreid gevierd, maar we vergeten niet waar we vandaan komen.

Zoals ieder verhaal, heeft ook dat van Bresc een begin, een aantal onverwachte wendingen, ups en downs en natuurlijk een paar belangrijke hoofdrol spelers.

Lees verder >

maandag 01 augustus 2016

Van de 18 miljoen ton knoflook die wereldwijd wordt geoogst, komt 14 miljoen ton uit China. Om exact te zijn uit de provincie Jinxiang. Hier komen ook de knoflookbollen van Bresc vandaan. Deze provincie is gelegen tussen de bergen en de Chinese Zee en heeft een zeer lange knoflooktraditie. Het is niet alleen ’s werelds oudste, maar ook ’s werelds grootste productiegebied. De ondergrond is rijk aan seleen, waardoor de knoflook zijn spierwitte kleur en forse bollen krijgt.

Lees verder >

dinsdag 19 juli 2016

De oogsttijd is weer aangebroken, de verse Beemsterbollen komen van het land. De forse witte bollen met helder groene stengel hebben de authentieke knoflooksmaak. De Beemsterknoflook wordt geplant in oktober/november. De knoflook wordt eind juni, begin juli geoogst. Op dit moment is de bol jong waardoor hij krachtig en gezond is. Op deze manier is verse knoflook ook duurzamer geteeld dan gedroogde, omdat de teelperiode korter is.

Lees verder >

vrijdag 24 juni 2016

Altijd een geliefd item op de menukaart: de salade. Dit is niet zonder reden, je kunt namelijk eindeloos blijven combineren met smaken, maar ook met kleuren en texturen.

Een salade kan een onderdeel van het diner zijn en daardoor het hoofdgerecht ondersteunen, maar is tegenwoordig ook steeds meer een op zichzelf staande maaltijd. Waar eerder de salade basic werd geserveerd wordt nu steeds meer geëxperimenteerd met vlees, vis, pasta, groentes en dressings.

Lees verder >

maandag 30 mei 2016

Sinds de uitvinding van het vuur is de mens heel wat vooruitgegaan. De hedendaagse versie hiervan is de barbecue. Niet alleen als de temperaturen hoger worden, maar ook in weer en wind zorgt de ware grillmeister tegenwoordig voor de ideale buitenbeleving. Er zijn veel trends op dit gebied, denk bijvoorbeeld aan de slingerbarbecue, de bierblikkip, een varken aan het spit en ook zeker aan de broodjes pulled pork, die niet meer weg te denken zijn uit het hedendaagse barbecue assortiment.

Lees verder >

dinsdag 08 maart 2016

Oogst der aarde. 
Inspirerende chef-koks, bevlogen kwekers en topwetenschappers van Wageningen UR gaan tijdens de zesde Food Professional Day in gesprek over aardappelen, groenten en peulvruchten. Dat doen ze op maandag 4 april 2016 bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Het veelzijdige programma omvat zowel plenaire sessies en workshops, als een Dutch Cuisine signature lunch en een infomarkt. De inschrijving is nu geopend.

Lees verder >

dinsdag 02 februari 2016

Afgelopen januari opende de Horecava beurs in Amsterdam haar deuren! Dit jaar stond de beurs in het teken van 60 jaar innovatie en inspiratie. 

Met internationale inspiratie van chef Albert Adria in de Sweet Emotions stand, de vele wedstrijden en presentaties, kon de culinaire professional zich onderdompelen in de laatste trends, nieuwste producten en culinaire inspiratie.

Lees verder >

maandag 07 december 2015

Warme sauzen zijn onmisbaar in vrijwel ieder hoofdgerecht. In combinatie met een stukje vlees, vis, of met groenten, saus is de matchmaker in het gerecht. Het brengt namelijk de smaken op het bord bij elkaar. 

Naast warme sauzen zijn er ook vele koude sauzen. Hartige koude sauzen worden gebruikt om de smaak van gerechten te ondersteunen. Soms over het gerecht, zoals bij een lauwwarme dressing of salsa, soms apart zoals bij een mayonaisesaus.

Lees verder >

maandag 23 november 2015

Afgelopen oktober was de Anuga in Keulen. Ook dit jaar stond Bresc op deze beurs met haar koelverse knoflook en kruiden oplossingen. Vanuit verschillende disciplines ontvingen wij onze relaties om bij te praten over foodtrends, koelverse producten, grondstofactualiteiten, technologie en sourcing. Daarnaast inspireerden wij vanuit markering, R&D en het culinaire team met verschillende culinaire creaties.

Lees verder >

maandag 12 oktober 2015

Het dessert, de hekkensluiter van de avond, de slagroom op de taart, de zoete verwennerij; wordt ook wel nagerecht genoemd of toetje. In de keuken ook bekend als patisserie. 

Het dessert is de laatste gang waarmee een menu of maaltijd kan worden afgesloten. Vaak zoet van smaak, maar ook hartige nagerechten komen veelvuldig voor op de menukaart. Naast dat een dessert lekker is, is het ook functioneel om zoetigheid te eten na de maaltijd. 

Lees verder >

vrijdag 25 september 2015

De derde editie van de Gastvrij Rotterdam beurs vond dit jaar plaats van 21 t/m 23 september 2015 in Ahoy Rotterdam. Bresc was dit jaar wederom met haar koelverse knoflook- en kruidenproducten van de partij om de culinaire professional te inspireren en informeren. 

Met ruim 270 leveranciers op het gebied van food en non-food, de Taste of Green route, 125 workshops en de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or & de Finale Young Chef Award, was deze beurs een groot succes. 

Lees verder >

woensdag 26 augustus 2015

Ook dit jaar zal Bresc weer op de Anuga haar koelverse knoflook en kruiden oplossingen presenteren. Vanuit de verschillende afdelingen van ons bedrijf ontvangen wij u graag op onze stand. Hier zullen we graag het gesprek voeren over actuele vraagstukken als: grondstofactualiteiten, herkomst & beschikbaarheid, de dollarkoers, foodtrends en E-nummervrije recepturen. Daarnaast inspireren wij u graag vanuit marketing, R&D en het culinaire team met verschillende culinaire creaties.

Lees verder >

maandag 17 augustus 2015

Soep is een van de oudste gerechten: het werd al in de prehistorie gegeten. Toen nog een samenraapsel van ingrediënten, gekookt in vocht. 

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten soep. Het is een wereldwijde klassieker. Of het nu gaat om een voorgerecht of een maaltijdsoep, iedere cultuur kent zijn eigen variant. Op iedere menukaart staat wel een soep en met de komst van gezonder eten wordt de maaltijdsoep steeds vaker gespot als trend!

Lees verder >

dinsdag 07 juli 2015

Regionale grondstof puur in smaak en een echt Hollands product: dat is knoflook van Beemster Garlic. Deze knoflook is voor Bresc een belangrijke grondstof in verschillende knoflookproducten. 
Van puree tot gehakt, de Beemster knoflook is bij vele chefs geliefd om zijn mildheid en frisse smaak. Uniek in zijn soort en te herkennen aan een fel witte bol met een fris groene stengel. Direct na de oogst worden de hele bollen verwerkt tot een knoflookpuree met een fijne structuur. De andere kant van vers en het gehele jaar door beschikbaar!

Lees verder >

vrijdag 19 juni 2015

Sterrenchef Quique Dacosta, van het gelijknamige driesterren restaurant in Spanje, was exclusief voor HANOS klanten aanwezig in Nederland. In de vestiging Eindhoven verzorgde hij een Masterclass voor maar liefst 160 culinaire professionals vanuit meerdere gastronomiesegmenten.
Afsluitend kon er inspiratie opgedaan worden met heerlijke Spaanse specialiteiten op de ‘mercado’, een Spaanse markt. Als collega’s onder elkaar konden er vragen gesteld worden aan de Spaanse inspirator. Kijk voor meer informatie en beeldmateriaal van de inspiratiedag op http://www.hanos.nl/Inspiratie/Quique-Dacosta.htm

Lees verder >

woensdag 17 juni 2015

Foodpairing is de innovatieve manier om mondiale smaken van producten met elkaar te combineren. Samenstellingen en smaakcombinaties die alle verwachtingen overtreffen!

Bresc heeft al verschillende knoflookproducten in deze database staan en vanaf nu ook vier kruidenpurees. Nog meer culinaire mogelijkheden met de Bresc citroengraspuree, de gemberpuree, de gegrilde paprikapuree en de mierikswortelpuree. 

Lees verder >

vrijdag 12 juni 2015

De moderne keuken vraagt om constante kwaliteit.
Niet alleen de smaak, het gebruiksgemak en de beschikbaarheid, maar ook om de voedselveiligheid. Het is belangrijk dat de culinaire professional kan vertrouwen op de ingrediënten die hij of zij gebruikt in de keuken. De gast is namelijk kritisch en heeft hoge verwachtingen als het aankomt op kwaliteit. Daarnaast moet de kwaliteit van het product constant zijn zodat er geen verschil ontstaat in het gerecht van de chef. Het gerecht waar je bekend om staat moet niet iedere keer van smaak veranderen!

Lees verder >

maandag 08 juni 2015

In Nederland en Duitsland een dagelijks terugkerend moment van de dag: het broodmoment. Als ontbijt, lunch en steeds vaker bij het diner. Brood is traditie, brood is trendy! 

De geschiedenis van brood gaat tot heel ver terug en overal ter wereld hebben culturen hun eigen variant van dit meelproduct. In veel Slavische culturen wordt brood als geschenk gegeven aan een bruidspaar en in verscheidene religies speelt dit product een belangrijke rol. Witbrood is een tijdlang een statussymbool geweest en was alleen beschikbaar voor de rijkeren.

Lees verder >

maandag 11 mei 2015

De mediterrane inspiratie, speciaal om mee te koken en culinair te garneren. De mediterrane keuken is de keuken van het Middellandse Zeegebied en bestaat uit verschillende keukens uit Portugal, Spanje, Italië, Zuid-Frankrijk en Griekenland. Het gebruik van verse producten uit de omgeving staat in deze keuken centraal. De mediterrane keuken wordt door gebruik van veel vis, olijfolie, groenten en peulvruchten beschouwd als één van de gezondste keukens.

Lees verder >

donderdag 30 april 2015

De Thaise keuken behoort tot één van de meest geliefde keukens over de hele wereld. In Nederland steeds meer terug te zien op de menukaart, net zoals in andere West-Europese landen. Het gebruik van groentes in combinatie met sterke smaken maakt deze keuken zo in trek. De authentieke Thaise keuken wordt gekenmerkt door drie hoofdsmaken, namelijk zoet, zuur en pittig.

Lees verder >

dinsdag 28 april 2015

Het culinaire inspiratieplatform voor de moderne chef!
Met alle wetenswaardigheden over verschillende grondstoffen als knoflook, gember, citroengras en tomaat. Informatie over de geschiedenis, de teelt en de gezondheidsaspecten van de grondstof en de vertaling van het verse product naar de koelverse variant. Daarnaast biedt het een greep uit de mogelijke smaakcombinaties vanuit het Foodpairing datasysteem. 

Lees verder >

maandag 20 april 2015

Klassieke Italiaanse smaakmakers!
De Italiaanse keuken staat bekend om haar eenvoudige gerechten, bomvol warme en stevige smaken. Er wordt in dit land veel belang gehecht aan het gebruik van verse ingrediënten die streekgebonden zijn. Ieder gebied heeft zo zijn eigen specialiteiten die dagelijks op het menu staan. De filosofie van de cucina povera, wat vrij vertaald ‘armeluiskeuken’ betekent en uitgaat van het principe om ieder ingrediënt ten volste te benutten, is wereldwijd gekopieerd en geliefd. Amo L’Italia!

Lees verder >

dinsdag 14 april 2015

Zwarte knoflook is de smaak van de culinaire professional.
Dit ingrediënt is uniek in zijn smaak, evenals in zijn kleur, die ontstaat door het fermenteren van gewone knoflookbollen. 

Het fermentatieproces zorgt zodoende voor de zogeheten vijfde smaak umami. Umami is van oorsprong een Japans woord dat ‘heerlijkheid’ of ‘hartig’ betekent.

Lees verder >

vrijdag 10 april 2015

Een keuken die steeds vaker terugkomt op menukaarten in West-Europa: India!
In de Indiase keuken wordt veel gebruik gemaakt van kruidenmelanges in combinatie met groenten, naanbrood en aardappelen. Tevens maakt men veel gebruik van zuivel in de hete currysauzen. De invloed van de verschillende godsdiensten zijn goed terug te zien in de authentieke Indiase keuken. Producten als rundvlees en varkensvlees worden niet veel gegeten waardoor vegetarische gerechten verreweg het meest voorkomen.

Lees verder >

maandag 23 maart 2015

De Spaanse keuken is de bakermat van de hedendaagse culinaire gastronomie. Naast de grondleggers van de mediterrane keuken komen vele beroemde sterrenchefs en pioniers van de moderne gastronomie uit dit warme land. 

Spanje heeft veel verschillende regionale keukens, die vaak gebruik maken van verse producten uit eigen streek. Dit land is na Japan een van de grootste vis- en zeevruchten etende gebieden ter wereld.

Lees verder >

maandag 09 maart 2015

Eten verbindt mensen, dat is universeel.

Ieder land heeft zijn eigen culinaire tradities, gewoonten en foodtrends. Soms komen deze veel met aangrenzende landen overeen, maar soms kunnen ze ook heel ver uit elkaar liggen. Dit geldt ook voor Duitsland, een groot land met veel gebieden die ieder hun eigen tradities en eetcultuur hebben. Een Bourgondisch land dat bekend staat om zijn Bratwursten, Bretzeln, Eisbeinen en Kartoffeln.

Lees verder >

vrijdag 13 februari 2015

Afgelopen januari opende de Horecava beurs in Amsterdam haar deuren. Ook dit jaar kon de culinaire professional zich onder dompelen in de laatste trends, nieuwste producten en moderne inspiratie voor de gastronomie.

Om de moderne keuken te inspireren met producten die passen in de laatste trends op kookgebied introduceerde Bresc haar nieuwe assortiment voor 2015. Van Thaise curry’s en Indiase kruidenmelanges tot gemarineerde groenten en Alioli’s uit de mediterrane keuken! 

Lees verder >

vrijdag 28 november 2014

12 januari is het zover, de Horecava te Amsterdam. De grootste nationale vakbeurs, waar horeca Nederland elkaar ontmoet. Ontdek van 12 tot 15 januari de laatste trends en ontwikkelingen in de branche, inspirerende sprekers, wedstrijden en innoverende exposanten. Voor meer informatie over de Horecava ga naar www.horecava.nl.

Lees verder >

dinsdag 11 november 2014

De beste test voor je producten is een jamsessie met degenen die ermee werken: de chefs! 

Wereldse smaken en gastronomische creaties!

Bresc introduceert op de Horecava Amsterdam haar nieuwe range producten:

Lees verder >

vrijdag 10 oktober 2014

Op de Folie Culinaire in Maastricht presenteerde de Saisonnier het boek Knofappel Aardlook. Zoals de naam al doet blijken is het boek een ode aan de twee ‘meest miskende’ producten uit de keuken, namelijk knoflook en aardappel. Het zijn dermate gewone producten dat men niet altijd stilstaat bij hun prachtige eigenschappen en achtergronden. 

Ook op basis van smaak en aromaprofielen zijn deze twee vrienden in het echt met elkaar verbonden. 

Lees verder >

woensdag 01 oktober 2014

De Horeca Expo in Gent is dé vakbeurs voor iedere horeca-professional. Met meer dan 600 bedrijven/exposanten en zo'n 50.000 bezoekers is deze beurs leading voor de Belgische gastronomie. Ieder jaar selecteert de professionele jury van de Horeca Expo in Gent winnaars van de Baanbrekers en Innovation Awards. Bresc won dit jaar met de Black Garlic puree de Baanbreker in de categorie Food. 

Lees verder >

dinsdag 30 september 2014

Na het grote succes van vorig jaar, werd ook dit jaar de beurs Gastvrij Rotterdam gehouden van 22 tot 24 september in Ahoy Rotterdam. Ruim 270 internationale exposanten presenteerden hun producten en oplossingen gericht op de horeca. Zo ook Bresc. 

Dit jaar werd er extra aandacht besteed aan het thema duurzaam door middel van de Taste of Green Route. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is binnen de horeca een snel groeiend aandachtsgebied. 

Lees verder >

vrijdag 12 september 2014

Met een team van productontwikkelaars en culinair adviseurs werken wij samen aan de koelverse oplossing voor morgen. De authentieke smaak en het gebruiksgemak van onze producten zijn de belangrijkste randvoorwaarden in het productontwikkelingsproces. Wij ervaren, door ons contact met de culinaire professionals uit de Europese gastronomie, de trends en topics die leidend zijn binnen deze markt. De feedback die wij van hen krijgen vormt nieuwe input voor ons productontwikkelingsproces. 

Lees verder >

dinsdag 12 augustus 2014

Verse Beemster knoflook is voor Bresc dé meest bijzondere grondstof voor de koelverse knoflookpuree. Uniek van smaak en een puur regionaal Hollands product!

Bresc verwerkt de hele bollen direct na de oogst tot een zachte puree met een fijne structuur. Juist door deze vertaalslag, van de hele onbewerkte knoflookbol naar een kant en klare koelverse puree, geven wij de culinaire professional de mogelijkheid om altijd gebruik te kunnen maken van de verse smaak van de Beemster knoflook. 

Lees verder >

maandag 23 juni 2014

Op de Mariënwaerdt in Beesd was zondag 15 juni de Big Green Egg Member Day en net zoals in 2013, waren wij ook dit jaar van de partij!

De Big Green Egg is onmisbaar voor de moderne professional die op zoek is naar nieuwe mogelijkheden met de barbecue: grillen, stoven, roken, bakken en slow cooking. Dit groene ei opent culinaire deuren! Juist daarom wordt ieder jaar de Big Green Egg Member Day georganiseerd, zodat fans van deze barbecue internationale inspiratie op kunnen doen. 

Lees verder >

vrijdag 13 juni 2014

De Spaanse sterrenchef Martín Berasategui*** was exclusief voor HANOS aanwezig in Nederland. In de vestiging Eindhoven verzorgde hij een Masterclass voor maar liefst 165 culinair professionals vanuit meerdere segmenten uit de gastronomie.

Tijdens deze Masterclass liet chef Berasategui de chefs kennis maken met de kooktechnieken die hij hanteert in zijn gelijknamige restaurant in Lasarte-Oria (Spanje). Hij behoort tot de belangrijkste chefs van Spanje en zijn kookstijl is te omschrijven als ‘vernieuwend, creatief en puur’.

Lees verder >

donderdag 24 april 2014

Zwarte knoflook is de nieuwe smaak van de culinaire professional. De smaak van dit ingrediënt is uniek, evenals zijn kleur.

De gewone knoflookbol wordt rond de 30 tot 40 dagen bij een temperatuur van 65°C tot 80°C in een vochtige ruimte gefermenteerd. Tijdens dit fermentatieproces gaan de aanwezige suikers en aminozuren in de bol een maillardreactie aan. Dit zorgt voor de zoete, kruidig bouillonachtige smaak en de verkleuring van wit naar zwart. Tevens verandert de structuur van de knoflookteentjes naar een smeuïge en zachte substantie. 

Lees verder >

dinsdag 18 maart 2014

Vanaf heden is het mogelijk om eenvoudig verrassende smaakcombinaties te maken met de koelverse knoflook van Bresc. De knoflookpuree en de knoflookstukjes zijn door Foodpairing geanalyseerd en gevisualiseerd in de Foodpairing tree. 

Lees verder >

maandag 10 maart 2014

Wat gebeurt er als je vijf chefs bij elkaar in een keuken zet en ze de primeur geeft van de fonkelnieuwe productseries van Bresc?

Culinaire inspiratie en geweldig lekker eten!

Op 1 april 2014 introduceert Bresc drie fonkelnieuwe productseries: 

Lees verder >

dinsdag 24 december 2013

Koken vanuit de basis is de trend voor 2014. Bekende klassieke gerechten en authentieke smaken in een modern en trendy jasje. Back to Basics wordt Forward to Basics. 

De koelverse knoflook en kruidenproducten van Bresc sluiten hierop aan en bieden de helpende hand in de professionele keuken. De purees zijn authentiek van smaak, dit alles met de constante kwaliteit en het gebruiksgemak van koelvers. Met grondstoffen van geselecteerde knoflook- en kruidenleveranciers en de juiste productietechnieken weet Bresc de mooie en verse eigenschappen van de producten te borgen. Dat is de andere kant van vers! 

Lees verder >

donderdag 12 december 2013

Culinair grillen is letterlijk en figuurlijk HOT! 
De Big Green Egg is in de professionele moderne keuken een icoon en onmisbaar voor de chef die op zoek is naar nieuwe mogelijkheden met de barbecue; grillen, stoven, koken, roken, bakken en slow cooking. Van knapperig gebakken brood tot sappig gegrild vlees of zacht gegaarde vis tot verfijnde desserts. De Big Green Egg opent culinaire deuren. Een professionele barbecue gemaakt voor ontelbare culinaire mogelijkheden, www.biggreenegg.eu/nl

Lees verder >

donderdag 21 november 2013

De moderne keuken vraagt om moderne oplossingen! Daarom heeft Bresc geïnvesteerd in een gloednieuwe professionele keuken, waar de R&D afdeling samen met de Culinair Adviseurs inspireert en creëert. Dit om nog meer in te kunnen spelen op de trends van morgen en daarbij de koelverse oplossing te bieden voor de moderne chef en professional. Voor ons is de gastronomie leidend voor de productontwikkeling. We kijken naar trends en vertalen dit naar authentieke smaken, gebruiksgemak en constante kwaliteit in onze producten. Een professionele keuken waar samen wordt gekookt en ontwikkeld is de basis voor de toekomst. 

Lees verder >

dinsdag 17 september 2013

De Anuga is ’s werelds grootste en meest vooraanstaande beurs voor de retail, foodservice en cateringmarkt en is internationaal georiënteerd. De place to be voor de trends van morgen. 
Zie ook www.anuga.com

Bresc heeft haar roots in de gastronomie en zal op de Anuga zich presenteren als de plek waar R&D technologie in contact komt met de moderne gastronomie. Met haar koelverse kruiden voor professioneel gebruik wil Bresc als partner het verschil maken in smaak en klantunieke oplossingen.

Lees verder >

vrijdag 12 juli 2013

Genieten van de beste verse basilicum met fijngehakte basilicum in zonnebloemolie en basilicum pesto met pijnboompitten voor over de pasta. Producten met pure en authentieke smaken waar niet alleen Bresc, maar ook de professional trots op kan zijn.

Het hoofdingrediënt voor deze producten, basilicum, groeit in het zonnige noorden van Italië in het gebied rond de Berici heuvels. Hier verbouwt de familie Buratti al sinds het begin van de twintigste eeuw deze plantjes met veel toewijding, ervaring en liefde. Deze kennis wordt van generatie op generatie doorgeven. Het is voor de familie dan ook amore e passione per il basilico.

Lees verder >

donderdag 11 juli 2013

Zondag 16 juni 2013 was het zover, de Member Day van Big Green Egg Europe in Beesd (Mariënwaerdt). Voor Bresc was het de eerste keer dat zij deelnam aan dit evenement. En we stonden daar niet alleen! Een greep uit de vele professionals met een voorliefde voor ‘het groene ei’: Koppert Cress, de Librije, Het Hof van Cleve, Dominique Persoone en verschillende horeca opleidingen vanuit België en Nederland. 

De Big Green Egg Member Day is voor fijnproevers die een Green Egg hebben, geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van deze barbecue en graag meer inspiratie op willen doen. Dat was met al die grote namen uit binnen- en buitenlandse gastronomie en hun gerechtjes vast géén probleem!

Lees verder >

dinsdag 02 april 2013

De tomaat is in veel eetculturen culinair terug te vinden als groente. Vaak denkt men aan Italië en de naam Pomodoro wat gouden appel betekend. Van oorsprong komt de tomaat uit Midden-Amerika en het zijn de Spanjaarden geweest die de tomaat in Europa hebben geïntroduceerd. Vanaf 1850 heeft de tomaat zich verspreid over Europa en is de groente een wezenlijk onderdeel geworden van meerdere eetculturen.

Bresc heeft 3 klassieke toepassingen rond tomaat in een modern jasje gestoken; Tomaten Salsa, Chutney en Bruschetta. Eet smakelijk!

Lees verder >

maandag 04 maart 2013

In Azië is de wok al lang de meest gebruikte pan om snel en efficiënt te koken. En door de eeuwen heen is deze wijd verspreid over de wereld. Door het snelle kookproces blijven textuur en smaak van ingrediënten zoveel mogelijk behouden. Basisingrediënten als knoflook, peper, gember en citroengras zijn vaak smaakbepalend en onmisbaar in de WOKcultuur.

Met de gedachte ‘Chopped for you’ hebben wij deze 4 ingrediënten voor u doorvertaald naar ready-to-use grof gehakte wokingrediënten op olie. Verpakt in potten van 450 gram.

Lees verder >

maandag 11 februari 2013

Ontdek de warmte van de Noord-Afrikaanse keuken. Bresc introduceert drie ready-to-use kruidenmixen onder de noemer 'Maghreb Mistique'. Het noorden van Afrika is ook wel bekend onder de naam Maghreb. De warmte en het mysterieuze van dit gebied komen o.a. tot uiting in de naamgeving van het wereldberoemde kruidenmengsel uit de Marokkaanse keuken: ras el hanout.

Tajines en couscous staan daarnaast centraal en vaak symbool bij de bereiding van gerechten in deze smeltkroes van eetculturen. Door de samenwerking tussen Bresc kruiden en Yamna couscous kunt u nu ook eenvoudig de geheimen van de mediterrane Marokkaanse keuken culinair ervaren en ontdekken.

Lees verder >

donderdag 09 februari 2012

Als het gaat om culinair roosteren is de keuken van het Iberisch schiereiland een onbetwiste inspiratiebron. Bresc ontwikkelde onder de naam Parrillada Española (Spaans grillfeest) drie kant-en-klare combinaties van verse kruiden op olie, met een hoofdrol voor knoflook en peper: Aio e Lemone, Piri Piri en Mojo Verde.

In combinatie met de Big Green Egg zijn dit nieuwe, inspirerende mogelijkheden op basis van een eeuwenoude traditie!

Lees verder >

donderdag 21 juli 2011

Producten van Bresc bevatten de maximale hoeveelheid verse grondstof en zo min mogelijk overige toevoegingen. Dus geen kunstmatige aroma's, kleur- en smaakstoffen of smaakversterkers. Voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie die streven naar zo zuiver mogelijke grondstoffen, heeft Bresc 'Clean Label' recepturen ontwikkeld van vrijwel alle van Bresc bekende producten. 

Voor de gastronomie hebben we deze kennis en ervaring doorvertaald naar een eerlijke en pure knoflookpuree zonder E nummers die toch lang houdbaar is in de koeling. 

Lees verder >

maandag 11 juli 2011

In Duitsland kunt u deze nieuwe truck en oplegger tegenkomen van onze vervoerder P.Daemen B.V. uit Maasbree. Vervoersbedrijf Daemen voorziet sinds lange tijd groothandels, voedingsbedrijven en supermarktorganisaties in Duitsland en Oostenrijk van onze koelverse producten. 

Lees verder >

maandag 05 april 2010

De knoflookpuree van Bresc is sinds jaar en dag beschikbaar in de zwarte kg pot. Deze vertrouwde kwaliteit knoflookpuree is nu ook beschikbaar in een 2 kg pot. Ingemaakt met weinig zout en wat citroenzuur.

Geschikt voor vele toepassingen in de keuken en de eenvoudigste manier om een constante kwaliteit knoflook op voorraad te hebben met maximale besparing op arbeid.

Lees verder >

maandag 05 april 2010

Ook dit jaar staat Bresc op de Horecava, na een lange voorbereiding staat de imposante stand en is het eindelijk zo ver, met het hele team van Bresc waaronder onze culinaire adviseurs, sales, R&D en marketing presenteren we het thema Vega(n). Een speciale gebeurtenis want er wordt een nieuwe serie producten onthuld, namelijk de freshly chopped serie.

Lees verder >