• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

25 jaar BRESC!

maandag 05 september 2016

‘Wat begon met een slakkengang, zit nu in een sneltreinvaart’

Een zilveren jubileum! Een gebeurtenis waar we trots op zijn. Dit wordt dan ook deze maand uitgebreid gevierd, maar we vergeten niet waar we vandaan komen.

Zoals ieder verhaal, heeft ook dat van Bresc een begin, een aantal onverwachte wendingen, ups en downs en natuurlijk een paar belangrijke hoofdrol spelers.


Het verhaal van Bresc begint op een zeer bijzondere locatie, namelijk een zolderkamer in het Brabantse Uppel. Ons verhaal kent ware helden, in dit geval zelfs drie ( Jan, Ruud en Henk). Nieuwsgierige pioniers die niet bang waren hun handen vies te maken en veel passie en doorzettingsvermogen lieten zien. Deze helden zijn ‘gewoon’ begonnen met het kweken van slakjes. Ze maakten de gewaagde stap om hun baan op te zeggen om zich te kunnen richten op het inmaken van slakken, en later kruiden. Met als gevolg koelverse producten.

Ook dit verhaal kent pieken en dalen. Met onwennige kleine stapjes van lokale verkoop naar reuzenstappen door te distribueren via de groothandel. Nieuwe markten en klanten werden aangeboord en het succes werd groter.

Na de vele plots, wendingen en wegen die zijn bewandeld, staan we nu op een mooi punt in ons bestaan, namelijk 25 jaar koelvers specialist. Voor ons een bijzonder moment waar we trots op zijn.

Voor deze gelegenheid is er een brandboek gemaakt, in dit boek geven we een kijkje in de keuken van Bresc als merk, organisatie en bovenal de mensen die wij zijn; het ervaren van Bresc in beeld en tekst. Om hier in beeld nog meer aan toe te voegen is er een ‘Bresc movie’ gemaakt. Deze zal te zien zijn vanaf 22 september op deze website. In deze film laten we een deel van de werkflow zien waar Bresc zich in bevindt. Hoe ervaren medewerkers hun werk en Bresc als merk, in alle verschillende lagen van het bedrijf.

Natuurlijk is het verhaal van Bresc nog niet in zijn slotstuk.
Sterker nog, we staan nog maar aan het begin. Vanuit onze fundering bouwen we verder aan Bresc als koelvers specialist voor de culinaire professional.

< Terug naar overzicht