• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Alioli Espaņa

maandag 23 maart 2015

De Spaanse keuken is de bakermat van de hedendaagse culinaire gastronomie. Naast de grondleggers van de mediterrane keuken komen vele beroemde sterrenchefs en pioniers van de moderne gastronomie uit dit warme land. 

Spanje heeft veel verschillende regionale keukens, die vaak gebruik maken van verse producten uit eigen streek. Dit land is na Japan een van de grootste vis- en zeevruchten etende gebieden ter wereld.

Typische kenmerken van de Spaanse culinaire cultuur zijn het gebruik van olijfolie, veel knoflook en octopus. Daarnaast is het eten van tapas (kleine gerechtjes) traditie in deze cultuur. 

Deze tapas worden veelal gegeven met de traditionele Spaanse saus alioli. De basis van de alioli zijn knoflooktenen, eidooier en olie. De koelverse Alioli’s van Bresc bieden naast authentieke smaken, optimaal gebruiksgemak omdat de sauzen ready-to-use zijn en direct te gebruiken voor iedere keuken. Van smaakmaker bij vlees, vis en groenten tot spread of dipper op brood en sandwiches.

Verkrijgbaar in de drie meest bekende smaken:

Alioli clásico
Gemaakt van Spaanse knoflooktenen, eidooier en olijfolie met toevoeging van zeezout en een beetje citroensap. Lekker bij BBQ gerechten.

Alioli limón
Alioli met de fris zure smaak van citroen, veel gegeten op de Canarische eilanden. Juist door zijn frisheid zeer geschikt voor visgerechten of als dipper bij rauwe groenten.

Alioli pimiento
Gebaseerd op de klassieke Franse rouille. Alioli met pit door gebruik van rode peper en paprika. Veelal gegeten bij de bekende vissoep bouillabaisse, maar ook zeer goed te gebruiken als basis voor romige dressings.

3luik Alioli

< Terug naar overzicht