• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

BBQ: ‘Vleesch op smaak‘

maandag 30 mei 2016

Sinds de uitvinding van het vuur is de mens heel wat vooruitgegaan. De hedendaagse versie hiervan is de barbecue. Niet alleen als de temperaturen hoger worden, maar ook in weer en wind zorgt de ware grillmeister tegenwoordig voor de ideale buitenbeleving. Er zijn veel trends op dit gebied, denk bijvoorbeeld aan de slingerbarbecue, de bierblikkip, een varken aan het spit en ook zeker aan de broodjes pulled pork, die niet meer weg te denken zijn uit het hedendaagse barbecue assortiment.


Er zijn verschillende manieren om het vleesch op smaak te brengen, zoals de rub. Deze populaire toepassing is een kruiden- en specerijenmelange die je kunt gebruiken als marinade om je vlees, vis of gevogelte extra smaak te geven. Waar voorheen vaak een droge of vloeibare marinade werd gebruikt komt Bresc nu met een koelverse oplossing. Deze rubs zorgen ervoor dat de smaken van bijvoorbeeld het vlees worden versterkt en heeft een vermalsende werking. Ook wordt het gebruikt om het product nog extra af te lakken. Dit heeft een karamelliserend effect en er ontstaat een knapperige, smaakvolle korst. 

De volgende smaken rub zijn te vinden in het assortiment van Bresc: 

Soy & black garlic rub
Speciaal ontwikkeld als koelverse rub voor spare ribs, met als hoofdsmaken sojasaus en zwarte knoflook. Wat zwaarder van smaak waardoor het zeer goed past bij het zurige van varkensvlees. Deze rub komt het beste tot zijn recht als lak voor op vlees van de BBQ. 

Garlic & Spring onion rub
Geënt op de smaak van de Japanse teppanyaki gerechten. Deze koelverse rub heeft naast soja ook de bekende smaak van geroosterde knoflook en lente-ui, waardoor deze marinade scherp en krachtig van smaak is. Zeer geschikt voor rundvlees als beef en steak. 

Honey & Thyme rub
De klassieke smaakmakers voor kip: honing en tijm. Het zoete van de honing en het kruidige van de tijm maken deze koelverse rub vol van smaak en geven tijdens het garen van het product een laklaagje. Hierdoor is ze zeer geschikt voor kippenvleugels en -bouten die op de barbecue bereid worden die wat neutraler van smaak zijn. 

Klik hier voor meer informatie over ‘Vleesch op smaak’.

< Terug naar overzicht