• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Brood: wat kan ik er mee?

maandag 08 juni 2015

In Nederland en Duitsland een dagelijks terugkerend moment van de dag: het broodmoment. Als ontbijt, lunch en steeds vaker bij het diner. Brood is traditie, brood is trendy! 

De geschiedenis van brood gaat tot heel ver terug en overal ter wereld hebben culturen hun eigen variant van dit meelproduct. In veel Slavische culturen wordt brood als geschenk gegeven aan een bruidspaar en in verscheidene religies speelt dit product een belangrijke rol. Witbrood is een tijdlang een statussymbool geweest en was alleen beschikbaar voor de rijkeren.


In veel restaurants is brood met (kruiden)boter, olijfolie of tapenade een bekende starter. Of wordt het geserveerd naast het voorgerecht en het tussengerecht. In lunchrooms is brood als onderdeel van het gerecht natuurlijk niet weg te denken en wat vroeger een pistoletje kaas of broodje gezond was is tegenwoordig veranderd in een luxe piramide, een sandwich en de dikke boterham.

Met de komst van de foodtrend ‘sharing’ is de high tea niet meer weg te denken van de lunchkaart en zijn er ook verschillende brood tapas varianten op dit concept.
Brood is de perfecte drager voor allerlei culinaire creaties! 

Ga voor meer culinaire inspiratie rondom het thema brood naar www.bresculinair.nl en verras uw gasten met de klassieke en nieuwe smaken!

< Terug naar overzicht