• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Culinair garneren en koken

maandag 11 mei 2015

De mediterrane inspiratie, speciaal om mee te koken en culinair te garneren. De mediterrane keuken is de keuken van het Middellandse Zeegebied en bestaat uit verschillende keukens uit Portugal, Spanje, Italië, Zuid-Frankrijk en Griekenland. Het gebruik van verse producten uit de omgeving staat in deze keuken centraal. De mediterrane keuken wordt door gebruik van veel vis, olijfolie, groenten en peulvruchten beschouwd als één van de gezondste keukens.


Juist de bekende eenvoud en de krachtige smaken van deze keukens zijn zo belangrijk in de gerechten. Daarom heeft Bresc een lijn van gemarineerde stukjes groenten op kruidige olie uitgebracht, bestaande uit tomaat, paprika en peper. De gemarineerde stukjes zijn veelzijdig in te zetten en bieden optimaal gebruiksgemak. Als smaakmaker door de pasta, als garnituur in salades of als garnering op pizza en toast. Doordat ze zijn ingelegd in kruidige olie hebben de stukjes een volle smaak en geven direct een mooi visueel effect in vele gerechten. 

Pomodori marinati
Zachte, halfgedroogde tomatenstukjes gemarineerd in olie met basilicum, oregano en knoflook. De warme smaak van de tomaat in combinatie met de knoflook maakt deze marinati zeer geschikt als bruschetta op toast of als garnituur door soep. 

Peperoni marinati
Gegrilde paprikastukjes met groene olijven gemarineerd in een kruidige zonnebloemolie met witte wijnazijn, knoflook, koriander en sjalot. Deze marinati heeft de licht zoete smaak van de paprika in combinatie met het ziltige van de olijven. Door de stevige smaken zeer geschikt voor op pizza of panini’s. 

Peperoncini marinati
Frisse peperstukjes met een lichte bite. Grof gesneden ringen rode, gele en groene pepers op fijne kruidenolie met knoflook, koriander en peterselie. Ietwat pittig en toch heel fris door het zuurtje. Deze marinati is de smaakmaker in salades.

< Terug naar overzicht