• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Foodpairing inspiratie!

woensdag 17 juni 2015

Foodpairing is de innovatieve manier om mondiale smaken van producten met elkaar te combineren. Samenstellingen en smaakcombinaties die alle verwachtingen overtreffen!

Bresc heeft al verschillende knoflookproducten in deze database staan en vanaf nu ook vier kruidenpurees. Nog meer culinaire mogelijkheden met de Bresc citroengraspuree, de gemberpuree, de gegrilde paprikapuree en de mierikswortelpuree. 

Met de producten worden tevens recepten gemaakt die de chef inspireren en die de mogelijkheid geven om bekende klassiekers persoonlijk te maken met een twist.

Bij Foodpairing wordt uitgegaan van het gegeven dat producten uit heel veel smaakmoleculen bestaan. Ieder product heeft zijn eigen kenmerken, profiel. Naarmate het profiel van een product meer overeenkomt met het profiel van een ander product wordt de match beter. De smaakprofielen van de producten worden aan de hand van wetenschappelijke analyses vastgesteld en daarna opgenomen in de database van Foodpairing. Met behulp van de database van producten kan de professional verschillende combinaties generen die profielwijs met elkaar matchen. Wetenschappelijk onderbouwd. 

Om de overeenkomsten en combinaties van producten aan te duiden wordt er gebruik gemaakt van de zogeheten Foodpairing trees. Hoe dichter de producten bij het centrum komen hoe beter de combinatie. Met inspiratie vanuit de tree is het aan de professional om de juiste verhoudingen in combinaties te vinden. 

Voor inspiratie en creatie zie www.foodpairing.com.

< Terug naar overzicht