• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Grensoverschrijdende inspiratie

maandag 09 maart 2015

Eten verbindt mensen, dat is universeel.

Ieder land heeft zijn eigen culinaire tradities, gewoonten en foodtrends. Soms komen deze veel met aangrenzende landen overeen, maar soms kunnen ze ook heel ver uit elkaar liggen. Dit geldt ook voor Duitsland, een groot land met veel gebieden die ieder hun eigen tradities en eetcultuur hebben. Een Bourgondisch land dat bekend staat om zijn Bratwursten, Bretzeln, Eisbeinen en Kartoffeln.


Als koelvers specialist laten wij ons inspireren door de culinaire professional uit de Europese gastronomie. Daarom praten wij graag met onze klanten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Wat is het dat de culinaire professional nu zoekt als het gaat om (trendy) ingrediënten, kwaliteit en menu inspiratie? Met welke uitdagingen heeft de chef te maken? Welke vragen heeft hij of zij als het gaat om herkomst, recepten en productinformatie? Kortom, wat kan ik ermee?

Bresc reist daarvoor de komende maanden af naar onze oosterburen die verschillende beurzen hebben omtrent gastronomie. Van de Internorga in Hamburg, de Anuga in Köln tot de Intergastra in Stuttgart. Vanuit de verschillende regio’s in dit grote ‘food loving’ land komen culinaire professionals de laatste trends en topics ervaren op deze beurzen. Gesprekken met deze professionals zorgen voor nieuwe culinaire inspiratie en meer inzicht in de Duitse gastronomie.

Daarnaast biedt Bresc de chef nieuwe inspiratie omtrent de nieuwe producten die inspelen op de Europese gastronomische trends.

Want ook de moderne Duitse keuken kiest voor koelvers!

< Terug naar overzicht