• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Internationale inspiratie HANOS

vrijdag 19 juni 2015

Sterrenchef Quique Dacosta, van het gelijknamige driesterren restaurant in Spanje, was exclusief voor HANOS klanten aanwezig in Nederland. In de vestiging Eindhoven verzorgde hij een Masterclass voor maar liefst 160 culinaire professionals vanuit meerdere gastronomiesegmenten.
Afsluitend kon er inspiratie opgedaan worden met heerlijke Spaanse specialiteiten op de ‘mercado’, een Spaanse markt. Als collega’s onder elkaar konden er vragen gesteld worden aan de Spaanse inspirator. Kijk voor meer informatie en beeldmateriaal van de inspiratiedag op http://www.hanos.nl/Inspiratie/Quique-Dacosta.htm


Dacosta is enerzijds één van de meest radicale avant-gardisten, maar anderzijds ook een sensitieve speurder naar natuurlijke producten in zijn directe omgeving. Het lokale product vormt het leidende motief voor zijn creaties. In zijn menu’s – lokale universa – ontmoeten cultuur, traditie, smaak en fictie elkaar. En dit was duidelijk terug te zien in zijn masterclass. Voor hem begint alles bij de bron. Quique Dacosta geeft aan dat inspiratie, creativiteit en pure producten niet altijd van heel ver weg hoeven te komen, maar juist dichtbij in eigen omgeving gevonden kunnen worden.

< Terug naar overzicht