• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Karakteristiek China

maandag 01 augustus 2016

Van de 18 miljoen ton knoflook die wereldwijd wordt geoogst, komt 14 miljoen ton uit China. Om exact te zijn uit de provincie Jinxiang. Hier komen ook de knoflookbollen van Bresc vandaan. Deze provincie is gelegen tussen de bergen en de Chinese Zee en heeft een zeer lange knoflooktraditie. Het is niet alleen ’s werelds oudste, maar ook ’s werelds grootste productiegebied. De ondergrond is rijk aan seleen, waardoor de knoflook zijn spierwitte kleur en forse bollen krijgt.


De veelzijdige Chinese keuken is door de grootte van het land, regionale voedselbronnen en vele culturele verschillen niet samen te vatten in één keuken. Er zijn vier hoofdstreken: Guangdong, Shanghai, Peking en Sichuan ieder met zijn karakteristieke smaken. Er zijn een aantal verbindende factoren waardoor we kunnen spreken van de Chinese keuken. Een aantal van die factoren zijn kookmethodes zoals roerbakken, frituren en stomen, basisingrediënten zoals granen en rijst en de belangrijkste smaakgevers zoals sojasaus, gember, koriander, chilipeper en natuurlijk knoflook.

In het assortiment van Bresc bieden we deze smaakgevers aan in een koelverse vorm. Direct toe te passen in zowel koude als warme gerechten: zoals de gemberpuree, de smaakmaker uit de Aziatische keuken. Naast de fris pittige smaak ook ideaal voor gerechten waarin niet alleen smaak, maar ook structuur een rol speelt. De producten behouden hun pure smaak, kleur en textuur tijdens gebruik.

Binnen de Chinese keuken is voedsel niet alleen een zaak van eten. Er wordt grote waarde gehecht aan een goede manier van combineren van de basissmaken en het mooi presenteren van gerechten. De filosofie van de Chinese keuken is het streven naar een harmonieus evenwicht tussen geur, kleur en smaak.

Bresc biedt deze authentieke keuken aan om met het gemak van koelvers, karakteristieke Chinese gerechten aan te kunnen bieden.

< Terug naar overzicht