• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Koelvers, rechtstreeks van het land!

dinsdag 19 juli 2016

De oogsttijd is weer aangebroken, de verse Beemsterbollen komen van het land. De forse witte bollen met helder groene stengel hebben de authentieke knoflooksmaak. De Beemsterknoflook wordt geplant in oktober/november. De knoflook wordt eind juni, begin juli geoogst. Op dit moment is de bol jong waardoor hij krachtig en gezond is. Op deze manier is verse knoflook ook duurzamer geteeld dan gedroogde, omdat de teelperiode korter is.


Dit verse product uit de unieke Beemsterpolder heeft naast zijn duurzaamheid ook nog een ander voordeel ten opzichte van de gedroogde variant: het uitblijven van de typische knoflookadem. Door dat de knoflook vers is, is de smaak mild, meer fris, uiachtig. Juist het verouderingsproces, het indrogen van de bollen zorgt voor de zwavelverbindingen die op hun beurt zorgen voor de geur.

Bresc verwerkt de verse knoflook als knoflookpuree of gebruikt het als toevoeging in een product. Onze Beemster knoflookpuree is door zijn fijne structuur en pure smaak zeer geschikt voor koude gerechten zoals spreads, espuma’s en dressings.

Authentieke smaak met het gemak van koelvers.

< Terug naar overzicht