• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Mediterraneo Italia

maandag 20 april 2015

Klassieke Italiaanse smaakmakers!
De Italiaanse keuken staat bekend om haar eenvoudige gerechten, bomvol warme en stevige smaken. Er wordt in dit land veel belang gehecht aan het gebruik van verse ingrediënten die streekgebonden zijn. Ieder gebied heeft zo zijn eigen specialiteiten die dagelijks op het menu staan. De filosofie van de cucina povera, wat vrij vertaald ‘armeluiskeuken’ betekent en uitgaat van het principe om ieder ingrediënt ten volste te benutten, is wereldwijd gekopieerd en geliefd. Amo L’Italia!


De Pesto verde is de bekendste klassieker uit deze keuken. Door de geconcentreerde smaak van basilicum, knoflook, kaas en pijnboompitjes ideaal voor koude en warme bereidingen en in ieder gerecht de herkenbare Italiaanse smaakmaker. 

De Pesto rosso is de rode variant van de Pesto verde. Door de toevoeging van zontomaatjes en oregano wat pittiger van smaak en zeer geschikt voor koude salades en marinades. Deze pesto wordt steeds bekender voor menig chef en is door de warme smaken zeer geliefd. 

Als smaakmaker op het gebied van kruiden is de Erbe Italiano zeer geschikt voor het leggen van accenten in sauzen, soepen en marinades. Een kruidenmix die zeer goed te combineren is met het vettige van mozzarella en het warme van tomaat. 

Nieuw in het Italiaanse assortiment van Bresc is de Strattu di pomodoro. Deze authentieke tomatenpuree uit Sicilië komt vrijwel in ieder Italiaans recept terug. Gecombineerd met de Erbe Italiano heeft u in een handomdraai de klassieke basissmaken van deze warme en smaakvolle keuken. Het optimale gebruiksgemak in koelvers.

Verkrijgbaar vanuit het koelschap in de groothandel.

< Terug naar overzicht