• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

On a curry trail

donderdag 30 april 2015

De Thaise keuken behoort tot één van de meest geliefde keukens over de hele wereld. In Nederland steeds meer terug te zien op de menukaart, net zoals in andere West-Europese landen. Het gebruik van groentes in combinatie met sterke smaken maakt deze keuken zo in trek. De authentieke Thaise keuken wordt gekenmerkt door drie hoofdsmaken, namelijk zoet, zuur en pittig.


De Thaise keuken is vooral bekend om zijn variaties in curry’s die geïnspireerd zijn op de kleuren van de kruidenpasta’s: geel, rood en groen. Het maken van deze zogeheten boemboes kost veel werk en tijd aan het voorbereiden van de ingrediënten. De koelverse varianten van Bresc zijn direct te gebruiken en bieden daarmee optimaal gebruiksgemak.
De kruidenpasta’s zijn voor, tijdens en na het koken toe te voegen en geven direct smaak. 

De range van curry’s bestaat uit de volgende smaken, gebaseerd op de kleur van de curry: 

Thai yellow curry
De mildste kruidenmix van Thailand bestaande uit kurkuma, komijn, galangal (laos) en knoflook. Niet alleen warm van kleur maar ook van smaak. Geeft ieder gerecht een mooie gele kleur en is breed toepasbaar, zelfs in desserts! 

Thai red curry
Een krachtige rode melange die mild tot pittig is. Bestaat uit rode pepers, gebakken uien, knoflook en lente-ui. Naast de authentieke red curry is deze kruidenpasta ook zeer geschikt voor soepen. Met een scheut kokosmelk en yoghurt heb je een soep met pit. 

Thai green curry
De pittigste curry uit de serie. Deze koelverse kruidenmix bestaat uit sereh, peper, korianderblad, verse gember en knoflook. Door de krachtige smaken heel goed te gebruiken in sauzen. Niet alleen als currysaus maar ook als smaakmaker in roomsauzen. De moderne twist in een bekende klassieker zoals de beurre blanc.

< Terug naar overzicht