• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Ontmoet ons op de Intrafood

vrijdag 12 september 2014

Met een team van productontwikkelaars en culinair adviseurs werken wij samen aan de koelverse oplossing voor morgen. De authentieke smaak en het gebruiksgemak van onze producten zijn de belangrijkste randvoorwaarden in het productontwikkelingsproces. Wij ervaren, door ons contact met de culinaire professionals uit de Europese gastronomie, de trends en topics die leidend zijn binnen deze markt. De feedback die wij van hen krijgen vormt nieuwe input voor ons productontwikkelingsproces. 

Onze R&D afdeling maakt daarbij de vertaalslag naar partners in de industrie. De proefkeuken in Sleeuwijk is bij uitstek de plaats waar industrie & gastronomie samenkomen: de koelverse Bresc oplossing op maat gemaakt. We delen onze gastronomische kennis en kijken waar onze producten hun toepassingen kunnen vinden in het proces van onze partners.

Natuurlijke smaakmakers
Een van de belangrijkste trends van de afgelopen jaren is het gebruik van natuurlijke smaakmakers. Zwarte knoflook is binnen deze trend dé nieuwe smaak van de culinaire professional. Dit product ontstaat door een fermentatieproces van 30 tot 40 dagen. De structuur van de knoflook wordt hierdoor smeuïg en zacht. Het fermentatieproces zorgt tevens voor een zoete, bouillonachtige smaak en voor de verkleuring van de knoflooktenen van wit naar zwart. Zwarte knoflook behoort zodoende tot de zogeheten vijfde smaak: umami. Umami versterkt de hartige, zoute en zoete smaken. Zwarte knoflook is door deze eigenschappen een natuurlijke smaakversterker en vindt vooral zijn toepassing in soepen en sauzen.

Foodpairing
Naast inspiratie vanuit de gastronomie zijn wij actief met unieke smaakcombinaties vanuit Foodpairing. Onze knoflookpuree en knoflookstukjes zijn op moleculair niveau geanalyseerd en gevisualiseerd in de Foodpairing tree. Het is een innovatieve manier om mondiale smaken van producten met elkaar te combineren. Er ontstaan door dit proces van smaakcombinaties samenstellingen die alle verwachtingen overtreffen en geheel nieuwe toepassingen voor producten waarbij ‘anders denken’ wordt gestimuleerd.

Intrafood
Op de Intrafood beurs in Kortrijk laten wij de industrie & gastronomie elkaar ontmoeten. Graag laten wij u kennis maken met de Europese culinaire trends, doorvertaald door onze R&D afdeling naar op maat gemaakte concepten voor onze partners. Alles draait hierbij om koelverse, authentieke smaken en constante kwaliteit.

Ontmoet ons op de Intrafood in Kortrijk op 17 en 18 september 2014, standnummer 614.

'Where R&D technology meets modern gastronomy.'

< Terug naar overzicht