• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

‘Salade als smaaksensatie’

vrijdag 24 juni 2016

Altijd een geliefd item op de menukaart: de salade. Dit is niet zonder reden, je kunt namelijk eindeloos blijven combineren met smaken, maar ook met kleuren en texturen.

Een salade kan een onderdeel van het diner zijn en daardoor het hoofdgerecht ondersteunen, maar is tegenwoordig ook steeds meer een op zichzelf staande maaltijd. Waar eerder de salade basic werd geserveerd wordt nu steeds meer geëxperimenteerd met vlees, vis, pasta, groentes en dressings.


Er ontstaan meer trends op het gebied van salades. Vergeten groentes worden steeds vaker gebruikt, warm en koud wordt gecombineerd en met een wokpeper of gembersaus bereik je een oosterse sfeer. Gecombineerd met noten, zaden en superfoods krijgt het rauwkostgerecht een healthy touch. Een salade is, zeker in de warme maanden, een veel besteld item op de menukaart.

Bresc heeft allerlei koelverse smaaktoevoegingen voor een verrassende salade, bijvoorbeeld de Mediterraneo Italia lijn. Hierin zijn allerlei smaken uit de mediterrane keuken te vinden, zoals de Pomodori, Peperoni en Peperoncini marinati’s. Deze gemarineerde groentes zijn bij uitstek geschikt voor salades. Ze geven niet alleen een kruidige smaak, maar hebben ook een positief visueel effect op het gerecht. Ook de Pesto Rosso uit deze lijn leent zich vooral voor koude salades. De pittige, klassieke smaak maakt de salade af en is ready-to-use.

Het kleinste detail, zoals een heerlijke dressing kan een salade al naar een hoger niveau tillen. Juist variëren zorgt voor steeds nieuwe inspiratie.

Kijk voor meer inspiratie op www.bresculinair.nl, ‘stay inspired’.

< Terug naar overzicht