• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Soep: wat kan ik ermee?

maandag 17 augustus 2015

Soep is een van de oudste gerechten: het werd al in de prehistorie gegeten. Toen nog een samenraapsel van ingrediënten, gekookt in vocht. 

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten soep. Het is een wereldwijde klassieker. Of het nu gaat om een voorgerecht of een maaltijdsoep, iedere cultuur kent zijn eigen variant. Op iedere menukaart staat wel een soep en met de komst van gezonder eten wordt de maaltijdsoep steeds vaker gespot als trend!


Naast de warme soepen zijn er ook varianten die koud worden geserveerd. Bijvoorbeeld de Spaanse gazpacho. Dit is een van de weinige traditionele koude soepen binnen Europa. 

De basisingrediënten van de soep bepalen de smaakrichting ervan: vlees, vis, groenten etc. Door andere ingrediënten toe te voegen aan de basisbouillon ontstaat er een andere variant soep. Bijvoorbeeld een groentebouillon als basis voor een tomatensoep. Of een visbouillon als basis voor een bouillabaisse. Het kruidenpakket speelt hierin een belangrijke rol. Door te werken met basissoepen en op het laatst de kruiden toe te voegen ontstaat er in een handomdraai een nieuwe variant van dit gerecht. 

Ga voor meer culinaire soepen inspiratie naar www.bresculinair.nl en varieer met de verschillende smaken!

< Terug naar overzicht