• Nederlands
  • English
  • France
  • Deutch
slogan

Spaanse inspiratie

vrijdag 13 juni 2014

De Spaanse sterrenchef Martín Berasategui*** was exclusief voor HANOS aanwezig in Nederland. In de vestiging Eindhoven verzorgde hij een Masterclass voor maar liefst 165 culinair professionals vanuit meerdere segmenten uit de gastronomie.

Tijdens deze Masterclass liet chef Berasategui de chefs kennis maken met de kooktechnieken die hij hanteert in zijn gelijknamige restaurant in Lasarte-Oria (Spanje). Hij behoort tot de belangrijkste chefs van Spanje en zijn kookstijl is te omschrijven als ‘vernieuwend, creatief en puur’.

De deelnemers van de Masterclass waren dan ook zeer enthousiast en hadden de nodige inspiratie opgedaan! Kijk voor meer informatie en beeldmateriaal van de inspiratiedag op http://www.youtube.com/watch?v=kHcTjYMVpIo&feature=youtu.be

Na de Masterclass kon er genoten worden van een ‘mercado’ met heerlijke Spaanse specialiteiten. Als collega’s onder elkaar konden er vragen gesteld worden aan de Spaanse inspirator.

Chef Berasategui praatte met veel respect over de Nederlandse gastronomie en de passie die de chefs hier hebben voor hun vak: de leergierigheid en het openstellen voor invloeden vanuit andere landen die geïntegreerd worden in gerechten.

Deze Masterclass geeft aan dat inspiratie en creativiteit geen grenzen en taalbarrières kent. Met passie en een flinke doses liefde koken, dat is universeel!

< Terug naar overzicht