Bresc B.V.

  • Pure smaken
  • Gebruiksgemak
  • Constante kwaliteit

Ethnic inspiration by Bresc

Tegenwoordig beperkt de (thuis)keuken zich niet tot de landsgrenzen, maar gaat zij daar ver overheen. De hele wereld fungeert als inspiratiebron. De laatste jaren is de vraag naar de etnische keuken sterk gestegen, te zien is in de Thaise, Japanse, Texmex en Peruaanse trends. Lokale gerechten vertaalt naar internationale concepten.

Eén van de bekendste stromingen die al langere tijd zichtbaar is, is de Indonesische keuken. Wat begon met het imago van talloze Chinees-Indische afhaalrestaurants en ‘veel voor weinig’, is de afgelopen jaren veranderd in erkenning en waardering voor de authentieke Indonesische keuken. Bresc speelt in op deze trend met de drie nieuwe compounds nasi goreng, no-babi ketjap en rendang. Ook zijn de producten direct clean label. Authentieke, culinaire compounds die gemakkelijk toepasbaar zijn voor klanten in de foodindustrie.

Het vervangen van dierlijke eiwitten (vlees) door plantaardige alternatieven binnen bestaande en bekende gerechten zoals babi ketjap en rendang, heeft grote gevolgen bij deze gerechten. Met name wat betreft het gebruik van de kruiden. Dierlijke eiwitten hebben over het algemeen meer eigen smaak die ze in de regel, middels uittredende vleessappen, ook geven aan het gehele gerecht. Bij plantaardige eiwitten is dit niet het geval. Daarnaast hebben deze producten veel minder ‘eigen’ smaak, zodat ze voor de smaak geheel afhankelijk zijn van de toegevoegde kruiden. Daardoor gebruik je altijd meer kruiden in een vegetarisch gerecht dan in zijn ‘vleesbevattende’ tegenhanger.

Hierbij zijn de koelverse kruiden van Bresc een grote hulp. Wij werken veelal met verse kruiden in onze compounds, welke een directe smaakimpact hebben op het product. Door het gebruik van verse kruiden kun je ook met minder zout en/of bouillonkorrels toe. De smaak van de verse kruiden geeft daarnaast een authentieke beleving aan de gerechten, wat bij de Indonesische keuken van doorslaggevend belang is.

Meer weten?
Graag gaan wij met u het gesprek aan over de mogelijkheden in uw product. Neem contact met ons op via info@bresc.com.